Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2007. ЛУЦЬК. Відбулися єпархіальні збори духовенства

В тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської митрополит Луцький і Волинський Нифонт очолив єпархіальні збори духовенства, які розпочалися з молитви.
У доповіді владика Нифонт звернув увагу на різні напрямки служіння пастирів, благоговійне ставлення до звершення Таїнств і обрядів Церкви. Архіпастир попросив присутніх священиків завчасно подавати прохання на соборні служби.
Під час зборів секретар єпархіального управління протоієрей Микола Бондарук нагадав присутнім про місію священнослужителів в сучасному світі.
На запрошення митрополита Нифонта перед священиками виступив головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини управління культури і туризму при Волинській облдержадміністрації Петро Ходать, який розповів про роль пам’яток архітектури у житті держави. Та наголосив, що під час ремонту храмів, які є пам’ятками архітектури, обов’язково слід радитись з спеціалістами, подякував митрополиту Нифонту за співпрацю в збереженні та відновленні храмів і древніх ікон.
На завершення владика відповів на запитання священнослужителів і повідомив, що такі збори будуть проводитись значно частіше.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ