Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.11.2007. РІВНЕ. На Рівненщині постане новий храм

Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій напередодні престольного свята затвердив проект будівництва нового Космо-Даміанівського храму в селі Олександрія Рівненського району.
Преображенський православній храм в селі Олександрія був захоплений розкольниками ще у 1991 році. Віруючі, які залишились вірні Православній Церкві, змушені були довгий час вирішувати свої релігійні запити в сусідніх парафіях. Пізніше громада знову відновила богослужіння в пристосованому приміщенні. В кінці серпня 2006 року, було зареєстровано православну громаду в селі Олександрія на честь святих безсрібреників і чудотварців Косми і Даміана. У зв’язку з тим, що православна громада поступово зростала, так як багато віруючих, зрозумівши свій згубний вчинок, повернулась із розколу, гостро постало питання про будівництво нового храму.
Отримавши всі необхідні дозволи на будівництво, місцева громада замовила проект нового храму, який після погодження і затвердив Архієпископ Варфоломій. Незабаром буде розпочато будівництво. Архієпископ Варфоломій побажав настоятелю священику Вадиму Палійчуку та парафіянам Божої допомоги в будівництві.