Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.11.2007. ЛУЦЬК. Відбулася зустріч священиків Волинської єпархії з керівництвом управління Державного департаменту України з питань виконання покарань області

За благословенням митрополита Луцького і Волинського Нифонта священнослужителі єпархії протоієрей Георгій Шевчук та священик Валентин Марчук провели робочу зустріч з працівниками Волинського управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань. Було обговорено ряд важливих питань щодо духовної опіки пенітенціарних установ.
На території Волинської єпархії знаходяться три установи виконання покарань. Результатом співпраці духовенства Волинської єпархії і керівництва цих установ є те, що силами самих ув’язнених в Луцькому слідчому ізоляторі №2 було облаштовано молитовну кімнату на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, якою опікуються духівник прот. Георгій Шевчук та настоятель каплиці свящ. Валентин Марчук. Таку ж каплицю облаштовано і в Маневицькій виправній колонії, і нею опікується прот. Тарасій Огородник, а у Цуманській виправній колонії зараз будується храм на честь святителя Миколая Чудотворця опікуватись яким доручено священикам Ківецівського благочиння Олександру Михалевському та Михаїлу Кулакевичу.
В ході зустрічі начальник управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Волинській області генерал-майор міліції Володимир Макогончук та його заступник з питань соціально-виховної роботи майор внутрішньої служби Андрій Скіць розповіли священнослужителям про хід робіт по будівництву храму у Цуманській виправній колонії.
В рамках співпраці відповідно до угоди між Волинської єпархією УПЦ та Волинським управлінням Держдепартаменту, підписаної 28 грудня минулого року, Володимир Макогончук запросив протоієрея Георгія Шевчука, як представника Волинської єпархії УПЦ, до постійної участі в Громадській раді, що діє при управлінні Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області.
Прес-служба Волинської єпархії