Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.11.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулися щорічні загальноєпархіальні збори духовенства

30 жовтня в кафедральному соборі, під головуванням єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима відбулися загальноєпархіальні збори духовенства єпархії, де зібралося більше двохсот священнослужителів.
Розпочалися збори молебнем, який відправив духівник єпархії прот. Ярослав Антонюк. Робоче засідання відбулося в актовому залі місцевої школи мистецтв, що розташована поряд із собором.
У своїй доповіді єпископ Никодим підвів підсумки єпархіального життя за минулий рік та відзначив труди архієпископа Симеона (нині Вінницького і Могилів-Подільського) по створенню та розвитку єпархії. Насіння посіяне ним росте і щедро плодоносить на Волинській землі.
Владика Никодим наголосив на необхідності невпинного духовно-морального та інтелектуального удосконалення священнослужителів, та про ретельне виконання молитовного правила до святої Літургії, благоговійне звершення богослужінь і таїнств. Також приділив увагу по підтримці чистоти та належному утримуванні храмів Божих, дотримуванні протипожежної безпеки, ретельному виконанні священнослужителями Правил дорожнього руху. Владика закликав волинських священиків берегти Христове покликання і гідно нести своє служіння.
Про роботу єпархіальної Видавничої ради звітував її Голова прот. Володимир Ровінський.
Окремою темою зборів стало спілкування священиків з дітьми. Керівник Православного центру просвітництва та педагогіки (м. Нововолинськ) священик Вадим Семчук у доповіді окреслив ефективні методи та прийоми ведення бесід з дітьми, уроків Закону Божого. Також розповів священикам про принципи формування парафіяльних бібліотек та відеотек. Поділився досвідом проведення у позабогослужбовий час спільного перегляду православних відеофільмів, що супроводжуються тематичними бесідами священика з прихожанами. «На сьогоднішній час, – наголосив о. Вадим, – подібні заходи є простим та ефективним способом проповіді, особливо серед дітей та молоді».