Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2007. ЛУЦЬК. Митрополит Нифонт відкрив XIV міжнародну наукову конференцію

29 жовтня на прохання директора краєзнавчого музею, керуючий Волинською єпархією, митрополит Луцький і Волинський Нифонт розпочав XIV міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація» і поблагословив усіх присутніх. У вітальному слові владика зауважив, що реставратори, рятівники Волинських святинь, які працюють над дослідженням древніх ікон — це лікарі.
XIV міжнародна конференція організована відділом Волинського краєзнавчого музею, в якій взяли участь понад 30 науковців, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусії та Польщі. Свої здобутки, досвід у галузі збереження та дослідження пам’яток сакрального мистецтва представили фахівці з музеїв, реставраційних установ, вищих навчальних закладів, академічних інститутів – всіх основних наукових центрів, які працюють над дослідженням та реставрацією волинської ікони. Це, зокрема, Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, Підляська Академія в м.Сєдльце та Люблінський католицький університет (Республіка Польща), Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, Волинський та Любомльський краєзнавчі музеї, Харківський художній музей, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник та Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», Калузький обласний художній музей (Російська Федерація), Музей старожитнобілоруської культури та Національний мистецький музей Республіки Білорусь, Національний науково-дослідний реставраційний центр України та інші.
Музей став справжнім координаційним центром у дослідженні пам’яток сакрального мистецтва Волині, долучив до вивчення вітчизняних та зарубіжних вчених, музейних працівників та реставраторів.
Кожного року до музею Волинської ікони православні лучани ідуть хресним ходом, щоб поклонитися древній святині Волинської землі – Холмській іконі Божої Матері.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ