Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2007. НЕАПOЛЬ (IТАЛIЯ) Архієпископ Филип прийняв участь в міжрелігійній конференції

В Італійському місті Неаполі відбулась міжрелігійна зустріч «Люди та релігії», яка була організована Спільнотою святого Егідія та Неаполітанською архієпархією Римо-Католицької Церкви. Зустріч була присвячена темі «За мир без насилля. Релігії і культури в діалозі».
З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь в зустрічі взяв Голова Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип. 22 жовтня Високопреосвященніший Владико виступив з доповіддю на тему: «Сім’я: ресурс для кожного. Аспекти традиційності», а також прийняв участь в дискусіях. В цей же день на пленарному засіданні в місті Аверсі з доповіддю про історичні події в житті Руської Православної Церкви XX cт. виступив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирил.
На урочисту церемонію відкриття до Неаполя з одноденним візитом прибув Понтифік Римо-Католицької Церкви Папа Бенедикт XVI, якій зустрівся з главами і представниками християнських Церков та мирових релігій – учасниками міжрелігійної зустрічі. Також у відкритті Зустрічі взяли участь Константинопольський Патріарх Варфоломій, архієпископ Неаполя кардинал Крещенціо Сепа, Президент Італьянської Республіки Джорджіо Наполітано, Прем’єр-міністр Італії Романо Проді, Президент Республіки Еквадор Рафаель Корреа Дельгадо, Президент Республіки Танзанії Джакая Мрішо Кіквете, голова Сената Республіки Казахстан Касим-Жормат Токаєв, представники місцевої влади.
Міжрелігійна зустріч завершилась урочистою церемонією закриття, яка відбулась 23 жовтня на головній площі Неаполя.
Прес-служба Полтавської єпархії