Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.10.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії відсвяткували 130–річчя Воскресенського кафедрального собору міста Ковеля

Божесьвенну літургію, у співслужінні священнослужителів очолили єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим та Шепітівський і Славутський Володимир. За богослужінням молилися представники місцевих органів влади. Після Літургії відбувся хресний хід з молебнем, по завершенню якого до всіх присутніх з теплими словами привітань звернувся єпископ Никодим, єпископ Володимир, а також міський голова С. Д. Кошарук та голова районної державної адмістрації В. П. Грищук. Привітальне слово від голови Волинської обласної державної адміністрації зачитав Кравчук С. Є., заступник з гуманітарних питань. Привітальну телеграму з ювілеєм Собору надіслав архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій та архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, який з 1996 по 2007 рік був правлячим Володимир-Волинською єпархією.
О 12-й годині в народному домі «Просвіта» відбувся ювілейний акт. Під час якого правлячий архієрей нагородив настоятеля Свято-Воскресенського собору протоієрея Георгія Бензюка, орденом Української Православної Церкви преподобного Нестора Літописця. Владика також відмітив медалями Української Православної Церкви рівноапостольного князя Володимира, за заслуги перед Церквою: С.Д. Кошарука – мера міста, В. П. Грищука – голову районної адміністрації, В.І. Бойка – колишнього мера міста та О. М. Самчука – головного лікаря Ковельського медичного територіального округу. Грамотами митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви у благословення за старанні труди на славу святої Церкви були нагороджені постійні меценати священнослужителі та клірики собору. Після нагородження відбувся святковий концерт.
У цей день відбулися святкові заходи у соборі, а саме виставка-конкурс на кращий дитячий малюнок на тему «Храм», конкурс на кращого дзвонаря та фотовиставка з життя Собору.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії