Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.10.2007. КИЇВ. Кабмін виділив кошти на проведення протизсувних робіт на території Андріївської церкви

Кабінет Міністрів виділив Міністерству регіонального розвитку й будівництва 2 млн. гривень на проведення невідкладних протизсувних робіт на території Андріївської церкви в Києві. Про це сказано в розпорядженні Кабміну № 858-р від 10 жовтня, повідомляють «Українські Новини». Своїм розпорядженням уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені витрати за рахунок резервного фонду державного бюджету.
Кабмін доручив Мінрегіонбуду затвердити в тижневий термін погоджений з Міністерством економіки й Мінфіном перелік витрат, пов’язаних із проведенням робіт, і подати цим міністерствам і Державному казначейству до 20 листопада звіт про використання виділених коштів. У серпні Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи створило спеціальну комісію з перевірки загрози зсуву Андріївської церкви в Києві убік Подолу. Андріївська церква є частиною національного заповідника «Софія Київська». Церква побудована в 1749-1754 роках на Андріївській горі на початку Андріївського спуску.
У лютому Київська міська державна адміністрація вирішила відреставрувати об’єкти Національного заповідника «Софія Київська» в 2006-2008 роках, у тому числі зміцнити схил Андріївської церкви.
www.ukranews.com