Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.10.2007. КАХОВКА. Владика Іоанн очолив богослужіння в день Українського козацтва

На свято Покрова Пресвятої Богородиці, Архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн очолив урочисте богослужіння в Покровському храмі міста Каховки.
Перед початком божественної літургії до храму прибули школярі-старшокласники, для того, щоб прийняти посвяту у козаки. Відомо, що День Святої Покрови є днем Українського козацтва, тому за традицією саме у храмі в цей день відбувається це важливе дійство.
За Богослужінням серед гостей молилися не тільки представники козацтва, але й міська та районна Каховська влада, благодійники. Одним з добрих підсумків благодійної діяльності у Каховці серед православних меценатів стала реставрація іконостасу в Покровському храмі Каховки. Після Літургії владика освятив відновлений іконостас.
Після хресного ходу та проповіді цього Покровського святкового дня владика поздоровив козаків та всіх присутніх з Днем Українського козацтва та Днем міста, яке в цей же день святкує Каховка. Настоятелю Покровського храму, благочинному Каховського округа протоієрею Николаю Поничу архіпастир вручив ювілейну медаль «Харківський Собор – 15 років».
З словами вітань та подяки, звернувся владика і до намісника Городницького ставропігійного Свято-Георгіївського монастиря архімандрита Олександра, котрому подякував за спільну молитву і активну участь у благодійній діяльності з відродження храмів Каховського благочинія.