Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.10.2007. СЕВАСТОПОЛЬ. Православні міста вимагають зняти рекламу «Посольства Божого» із полководцем Суворовим

Православна громадськість Севастополя вимагає від керівництва міста демонтувати рекламні щити, релігійної організації «Посольство Боже», на яких розміщені портрети російського полководця Олександра Суворова. Як повідомляє «Zadonbas» з посиланням на «Новий Регіон», про це заявив Павло Буцай, голова регіонального відділення всеукраїнської громадської організації «Шлях Православних».
За його словами, на щитах зображений портрет російського полководця Олександра Суворова, а також його цитата: «Довго я ганявся за славою – усе мрія, спокій душі – біля Престолу Всевишнього». Нижче подані телефони й адреса сайту «Посольства Божого».
«Ми розцінюємо появу цих щитів як блюзнірство. Всім відомо, що Олександр Суворов був православною людиною. Не просто православним, а строго сповідував всі канони Церкви. Як відомо, він прославився своїми перемогами, напередодні битви завжди день присвячував посту й молитві. Це було запорукою його перемог на славу Росії. Тепер ім’я Суворова намагається використати в брудних цілях для вербування людей секта, очолювана громадянином Нігерії Сандеєм Аделаджою», – сказав П. Буцай.
«Православна громадськість вимагає негайно демонтувати щити. Це – натуральна маніпуляція свідомістю наївних людей, які не знають про цю секту. У противному випадку ми готові почати пікетування. А Сандею Аделаджі радимо у своїх рекламних цілях використати африканських вождів, яких в Африці найдеться напевно достатньо», – сказав він.
zadonbass.org