Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.10.2007. КИЇВ. Фестиваль православного кіно запрошує відвідувачів та представників ЗМІ

10 жовтня 2007 року о 18.00 в Українському домі відбудеться урочисте відкриття Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров-2007», який триватиме з 10 по 14 жовтня.
Вже п’ятий рік поспіль напередодні Покрови Пресвятої Богородиці збираються у Будинку кіно представники православної громадськості, політики, творча еліта, діячі культури для того, щоб взяти участь у Міжнародному православному фестивалі. Фестиваль «Покров» — це не тільки кіно про Православ’я. Перш за все, це загальнокультурне, соціальне та документальне кіно, присвячене справам милосердя і благодійності. На жаль, в Україні, сьогодні це чи не єдиний фестиваль, який може згуртувати режисерів, операторів, акторів, які створюють православну відеопродукцію. Впродовж фестивалю крім конкурсних показів, будуть проводитись також режисерські, операторські та телевізійні майстер-класи. У цьому році оргкомітет фестивалю «Покров» та його постійні партнери вирішили збільшити розмір призового фонду до 25 тисяч доларів США. Крім того, переможці в 15 номінаціях розподілять решту призового фонду рівними частками і отримають можливість виробництва нових фільмів, які будуть фінансуватися з 2008-го року створеним для цього фондом підтримки християнського кіно «Покров». Така можливість, з’явиться й у переможців традиційного конкурсу на кращий сценарій документального та ігрового кіно. В роботі фестивалю «Покров-2007» візьмуть участь учасники з Росії, Білорусії, Сербії, Греції та Австралії. Загальна кількість робіт учасників фестивалю близько 150. Програма відкриття фестивалю включає прем’єрний показ в Україні нового фільму Микити Міхалкова “12”, номінанта Венеціанського кінофестивалю (приз «Золотий лев»), фільм буде репрезентовано самим режисером Микитою Міхалковим.
У Фестивалі візьмуть участь: Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ Володимир, керуючий справами УПЦ Митрофан, віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник, Олександр Мороз, Володимир Литвин, Андрій Деркач, Микита Міхалков, Сергій Газаров, Сергій Петренко, Валентин Гафт, директор кінокомпанії “Покров” Олександр Акулов та інші.
Партнери Фестивалю: ТРК “Ера”, “Киевский телеграф”, ВАТ АБ “Укргазбанк”, фонд “Наше майбутнє”.
Урочисте відкриття фестивалю: 10 жовтня в Українському домі, 18.00 Робота та покази: 11, 12, 13 жовтня у Будинку кіно, з 12.00 до 21.00 вручення призів та закриття: 14 жовтня в Українському домі, 16.00.
Вхід вільний на всі заходи фестивалю. Початок реєстрації ЗМІ 10.10.07 о 16.00.
Акредитація ЗМІ проводиться на сайті: http://www.pokrovkino.com/press.html або за тел. 8(067)4422510
Довідки за телефоном: +38 044 360-30-42
Подробиці участі на сайті фестивалю: www.pokrovkino.com

http://www.pokrovkino.com/