Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.10.2007. ЛЬВІВ. Європа закликає майбутній уряд України забезпечити кожній релігійній конфесії відповідний юридичний статус

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммерберг 3 жовтня представив доповідь про дотримання прав людини в Україні. Як повідомляє «Поступ», Томас Хаммерберг закликав майбутній уряд України поліпшити ситуацію з дотримання прав людини в Україні, зокрема, — на думку Хаммерберга, Україна повинна забезпечити кожній релігійній конфесії відповідний юридичний статус.
Комісар Ради Європи з прав людини стурбований високим рівнем насильства над жінками, торгівлею людьми і порушенням прав дітей в Україні. Томас Хаммерберг відзначив соціальну ізольованість літніх людей, людей без певного місця проживання і безпритульних дітей.
Також комісар висловив стурбованість високим рівнем корупції в правосудді та підконтрольністю Генеральної прокуратури владі. Окрім цього, Хаммерберг занепокоєний затриманням судових розглядів, недостатнім доступом адвокатів до затриманих і поганими санітарними умовами в місцях досудового слідства.
Він порекомендував майбутній владі вжити термінових заходів щодо виправлення недоліків в правосудді, вирішити проблему тортур і поганого поводження із затриманими в місцях досудового слідства. Томас Хаммерберг закликав українську владу забезпечити соціальну інтеграцію для циган і кримських татар, а також втілити Європейську хартію регіональних мов або мов меншин.
У травні цього року голова Конституційного Суду Іван Домбровський і доповідач Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини Амбєї Лігабо обговорили захист прав людини і свободу слова в Україні.
У квітні — Президент Віктор Ющенко заснував в Секретаріаті Президента посаду повноважного представника Президента з дотримання прав і свобод людини і громадянина.
postup.brama.com