Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Академік Євгеній Патон: «Будемо намагатися наслідувати Блаженнішого Митрополита Володимира»

Академік Євгеній Патон: «Будемо намагатися наслідувати Блаженнішого Митрополита Володимира»

Всесвітньовідомий науковець академік Національної Академії Наук України Євгеній Патон привітав Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира з Днем Ангела.

«Ваше Блаженство!
Дозвольте від імені Національної Академії Наук України, від себе особисто щиро і сердечно поздоровити Вас із великим святом святого рівноапостольного князя Володимира. І дозвольте також дуже щиро з любов’ю поздоровити із Днем Ангела. Я хочу сказати, що ми ставимось до Вас з величезною повагою, із любов’ю, бо Ви оліцетворяєте собою віру…, віру в Бога і людей. Ви робите все для того, щоб покращити життя цих людей, для того, щоб створити дійсно нову незалежну Україну. Ваш внесок у розвиток духовності нашого народу величезний. Це Ви зробили подвижницьку працю і продовжуєте її робити.
Ми Вас знаємо як богослова, відомого у всьому цивілізованому світі. Ми знаємо Вас як вченого, дійсно вченого, який має величезні духовні зв’язки з духовними академіями і семінаріями, який написав величезну кількість наукових творів і продовжує цю знову таки подвижницьку роботу. Ми знаємо вас як почесного професора, як професора діючого, знаємо як людину, яка весь час працює і працює на благо нашого народу, на благо нашого людства.
Наша Академія Наук на відзнаку Вашої подвижницької діяльності прийняла постанову Президії недавно про нагородження Вас вищою науковою нагородою Академії Наук, а саме нагородою „За наукові досягнення”. Будемо намагатися наслідувати Вас».