Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.08.2007. КИЇВ. Домінікани в Києві розбудовують монастирський комплекс

Урочисте освячення каплиці св. Гіацинта (Яцека), яка знаходиться на вулиці Якіра, 13 (ст. м. Лук’янівська) у Києві, відбулося 18 серпня. У новому будинку поруч з каплицею домінікани хочуть розташувати монастир, а згодом — редакцію «Парафіяльної газети», видавництва «Кайрос» та Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.
Літургію у новозбудованій каплиці очолив єпископ-ординарій Києво-Житомирської дієцезії Ян Пурвінський у співслужінні з єпископом-помічником Віталієм Скомаровським та римо-католицькими священиками і ченцями з Києва та його околиць.

Владика Пурвінський у своїй проповіді пригадав важливість діяльності домініканців в Україні, а також «Парафіяльної газети» та Інституту релігійних наук, які покликані формувати культуру духа в нелегкому житті сучасності.

У доповіді «Домініканська присутність у Києві» Олексій Браславець, зокрема, зазначив: «1649 року єзуїт Миколай Циховський згадував про київський монастир отців-проповідників, який довгі часи існував на стародавньому Києвському Подолі. Діяльність домініканців у Києві хоч і була дуже бурхлива, але, на жаль, майже не залишила по собі матеріальних слідів, хіба що тільки у топоніміці міста та його духові, який сьогодні відроджують отці-домініканці, вчетверте повернувшись до міста».
РІСУ