Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.08.2007. КИЇВ. Православні скаути загону імені Андрія Первозваного закінчили сезон відпочинку

Літо-це гаряча пора, от і православні скаути загону імені Андрія Первозваного часу влітку не гаяли, а забувши про загазовані міські вулиці, диван і телевізор, набирались нових вражень у різноманітних таборах і походах.
Розпочала сезон, уже традиційна «Школа рейнджерів», — табір-тренінг для скаутських лідерів з усієї України. Цього року він проходив з31 червня по 7 липня, у Конча-Заспі та зібрав активних підлітків з Києва, Львова, Дніпропетровська, Харкова, Рівного і багатьох інших міст нашої Батьківщини. Програма табору, як завжди насичена і цікава, включала заняття з орієнтування, виживання в лісі, медицини, техніки пішохідного туризму. На лекціях по методиці роботи з дітьми, своїм досвідом ділилися норвежські скаутські керівники. А лекції з основ християнської етики проводив православний священик отець Іоанн Тронько.
Із 45 учасників почесне звання рейнджера отримали лише 8 найдостойніших ( з загону імені Андрія Первозваного – троє).
Наступною яскравою подією став двотижневий скаутський табір у Карпатах (с.Яблунниця, Івано-Франківська область), що проходив з 10 по 26 липня. Цей табір відвідали також найменші учасники загону (7-8 років) , а старші товариші-скаути ділилися з ними своїм досвідом, проводили веселі ігри та власним прикладом вчили, що таке справжня дружба і підтримка. Програма табору була такою, що усі 40 учасників від ранкової до вечірньої молитви були зайняті і не мали часу сумувати. Скаути ходили у триденний похід на хребет Свидовець, що вразив красою своїх озер і особливо порадував дітей галявинами, повними смачнючої чорниці та малини.
У таборі проводились заняття все з тих же скаутських спеціалізацій ( виживання в лісі, медицини, техніки пішохідного туризму) але по-різному для діток різного віку. Проводились заняття з краєзнавства та історії України. Були там і творчі гуртки (малювання, театр, ліплення, композиції із квітів), бо кожна дитина має певні таланти, просто треба вчасно і вміло їх розвивати .
Звичайно не обійшлося без цікавих ігор, вечірніх виступів (які, до речі, готували самі діти) та хороших пісень біля вогнища у колі старих і нових друзів.
На сам кінець проводились змагання, естафети та різні конкурси, де кожен зміг себе проявити. Додому повертатися не хотілося…
Для найактивніших скаутських лідерів загону наступним заходом став табір в Білорусії, що проходив з 26 липня по 7 липня поблизу містечка Вклейка. Українські та білоруські скаути обмінювалися досвідом, працювали в одній команді і розлучилися добрими друзями.
Останнім великим заходом літа 2007 для православних скаутів став похід по замках Закарпаття, що пройшов з 7 по 14 липня. Діти побували в Ужгородському, Невицькому та Мукачівському замках, ознайомились з їх історією, відчули дух лицарства і старовини.
Кожен похід це випробування мужності, і скаути його пройшли не тільки з гідністю, а ще й із задоволенням.
Таким було літо 2007, літо сповнене нових вражень, літо православних скаутів. Але сумувати не варто, бо той хто не боїться труднощів і має справжніх друзів завжди готовий до пригод.

Світлана Макаревич