Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.08.2007. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан відвідав Спасо-Преображенський жіночий монастир м. Ржищів

Настоятельниця обителі ігуменя Дорофея (Єрмачкова), звернулась з привітальним словом до владики, а також попросила святительських молитв на подальше відновлення древнього монастиря, який за усним переказом був заснований преподобним Антонієм Києво-Печерським. За багатолітню історію існування монастир неодноразово піддавався повному розрушенню. Останній раз – в тридцятих роках минулого століття монастир було закрито. Його будівлі і храми були передані Ржищівському будівельному технікуму. Розпочалось цілковите знищення будівель і храмів монастиря. Останній храм було знищено у 70-х роках минулого століття. В 1996 році відбулося відкриття чоловічого монастиря, але згодом браття перейшла в інше місце де був відкритий інший чоловічий монастир, а у вказаному створилась жіноча обитель в які зараз проживає 17 насельниць.
Архієпископ Митрофан звершив чин освячення Спасо-Преображенського храму, а також очолив Божественну літургію. По завершенні літургії владика преподав святительське благословіня сестрам обителі і побажав помочі Божої в справі чернецького служіння.
В той же день владика звершив чин освячення надкупольного хреста Свято-Миколаївського храму в с. Запруддя Рокитнянського району, а також хрестів, які були встановленні при в’їзді в село.
Прес-служба Білоцерківської єпархії.