Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.08.2007. РІВНЕ. Відбулось святкування 80-ї річниці оновлення ікони

У Різдво-Богородичному жіночому монастирі, що в селі Білівські Хутори Рівненського району проходили ювілейні урочистості з нагоди 80-річчя оновлення ікони Богоматері «Взыскание погибших». З нагоди ювілею до монастиря прибули архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Діавлійський Дамаскін (Єладська Православна Церква), єпикоп Зарайський Меркурій та єпископ Шепетівський і Славуцкий Володимир, які звершили на монастирському погості святкову божественну літургію і молебень. Парафіяни та прочани з вірою і любов’ю підходили і вшановували чудотворний образ Богоматері «Взыскание погибших»

Історична довідка.
В далекому 1927 році у будинку місцевої жительки Степаниди Надьохи обновилась Ікона Богоматері «Взыскание погибших», яку приніс її дідусь з Болгарії, коли приймав участь в русько-турецькій війні 1871 року.
Матір Божа не тільки обновила ікону, але й стала творити чудеса через цей благодатний образ. З благословення Блаженнішого Діонісія, митрополита Варшавського і Волинського, в 1930 році у селі було відкрито невеликий монастир, у якому несли подвиг насельниці до 1960 року, коли монастир був закритий, а храм набув статус парафіяльного. В 1992 році знову засяяла лампада чернечого життя в оновленому монастирі, яким незмінно керує настоятелька ігуменя Алевтина (Сірук).
Прес-служба Рівненської єпархії