Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.06.2007. ПОЛТАВА. Клірики єпархії взяли участь в історико-філософських читаннях

26-27 червня в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулись історико-філософські читання, основною темою яких були «Колізії синтезу філософії і релігії в історії вітчизняної філософії». Читання були присвячені ювілеям українських філософів – 180-річчю від дня народження Памфіла Юркевича та 130-річчю від дня народження Семена Франка.
Відкрив конференцію ректор Полтавського національного технічного університету заслужений працівник освіти України, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.
На відкритті конференції, за благословення архієпископа Полтавського і Кременчуцького Филипа, побували завідуючий богословсько-місіонерським відділенням Полтавської місіонерської духовної семінарії протоієрей Євген Паламар. Священник виголосив вітальне слово від імені архієпископа Филипа та передав архіпастирське благословення на добрі справи на ниві просвіти і науки. Отець Євгеній також передав доповідь владики для друку в філософському часопису на тему «Уявні антиномії освіти: світськість та секулярність».
Після пленарного засідання розпочалась робота в секціях. В секції «Християнська політика, християнська держава та християнське суспільство: вихідні принципи та умови актуалізації» прийняв участь клірик храму Віри, Надії, Любові ієрей Василій Фазан з доповіддю на тему «Можливість створення християнського суспільства через призму «філософії серця» Памфіла Юркевича».
Прес-служба Полтавської єпархії