Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.06.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик єпархії відвідав урочисте свято, присвячене вшануванню випускників-медалістів технічно-професійних училищ області

У приміщенні драматичного театру ім. Петровського в м. Хмельницькому під патронатом управління освіти при обласній держадміністрації відбулося урочисте свято, присвячене вшануванню випускників-медалістів технічно-професійних училищ області. У заході взяли участь не тільки представники влади, роботодавці, керівники багатьох ведучих підприємств, які щиро вітали випускників з успішним закінченням закладів, але й бажали плідної праці на життєвій ниві во ім’я добробуту сім’ї і процвітання нашої держави.
З благословення Високопреосвященнійшого Антонія, Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського у святі прийняв участь клірик кафедрального собору протоієрей Петро Задвірний, який звернув увагу молодого покоління на те, що без знань не можлива жодна професія і жодне служіння. Пройшовши нелегкий шлях дороги знань, ця дорога не закінчується, вона продовжується у досягненні професійності і досвіду. Саме сьогодні, коли перед вами відкриваються двері Вашого особистого життя та професійної діяльності, ви повинні усвідомити, що справжнє знання освітлюється світлом віри, бо знання цінні лише тоді, коли вони єднають розум і чисте серце у якому повинно бути місце Богу, місце для віри. Віра є стержнем духовного життя людини і як дерево без коріння не може жити, так і людина без віри не може бути по справжньому щасливою.
Тому, — сказав священник, — виховуйте себе морально здоровими, духовно просвітленими, пам’ятайте, що плід пізнання і досвіду не можливо зірвати готовим, його потрібно дбайливо зрощувати упродовж земного життя. У своєму покликанні до любимої професії, будьте сумлінними у виконанні поставлених перед Вами задач і нехай Всемилостивий Господь укріпляє Вас на дорозі життя. В добрий путь дорогі випускники і нехай благодать Божа через молитви, сопуствує Вам в житті.
Прес-служба Хмельницької єпархії