Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2007. УЖГОРОД. Відбулася Міжнародна наукова конференція «Церква і навколишнє середовище: європейський досвід та українські перспективи»

Конференція пройдшла в Ужгороді з 14 по 17 червня. В ній взяли участь представники духовенства, провідні екологи і фахівці по сталому розвитку, представники недержавних громадських організацій, органів влади, природоохоронних органів, письменників, митців, журналістів. Обласну владу представляли Голова обласної ради Михайло Кічковський, Голова обласної державної адміністрації Олег Гаваші та Начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрій Погорєлов.
На конференції вперше на Україні були розглянуті питання участі і ролі церкви у збереженні довкілля при тісній співпраці з органами влади, місцевого самоврядування, науковими установами, освітніми закладами та громадськістю. Під час роботи фруму були обговорені проекти по збереженню довкілля у співпраці з Церквою, з виступили провідні екологи і фахівці по сталому розвитку, представники недержавних громадських організацій, органів влади, природоохоронних органів, письменники, митці, журналісти.