Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.06.2007. КИЇВ. Громадська організація “Дзвони Чорнобиля Києво-Святошинського району” провела акцію «Захисти дитину»

В день захисту дітей Районна громадська організація “Дзвони Чорннобиля Києво-Святошинського району” провела у Боярці акцію “Захисти дитину”. Боярська міська рада, яку очолює мер міста Тарас Добрівський, віділила кошти на проведення заходу і придбання подарунків дітям-інвалідам, сиротам і дітям з неповноспарвних сімей. В рамках акції пройшов концерт творчих колективів, конкурси, благодійний солодкий стіл. Було відкрито виставку фоторобіт Погрібного В. О., які яскраво відобразили сторінки щоденного життя дітей-сиріт, напівсиріт, інвалідів. Настоятель Свято-Миколаївського храму при ліцеї ім. Богуна протоієрей Валерій Дьомін провів пастирську бесіду з учасниками акції і подарував всім присутнім ікони.

У Київському обласному будинку дитини м. Боярка знаходиться 90 дітей-сиріт серед яких 12 інвалідів. Про них щоденно самовіддано піклуються Головний лікар Василенко Н. О., начмед Січкаренко В.І, і весь колектив закладу.

За дослідженнями лікарів, після аварії наЧАЕС у радіаційно-забрудненій зоні народжється на 20 % більше дітей з вродженими вадами,пов’язаними з наслідками катастрофи, але ці дані приховуються і за державною статистичною звітністю дитяча інвалідність,навіть на фоні зниження показника народжуваності зростає на 25,4% з кожним роком. Головні причини інвалідності –органічні ураження нервової системи, хвороби сенсосрних органів, психічні розлади та вроджені вади розвитку.У більшості випадків батьки через розпач,та свою необізнаність не можуть зібрати докази і відповідні документи для звернення у МСЕК для встановлення інвалідності…

Статя 23 Конвенції ООН про права дитини визнає право і дитини-інваліда вести повноцінне життя в умовах, які забезпечують її гідність, сприяють впевненості у своїх правах а також мають право на особливе піклування, доступ до освіти, відновлення здоров’я , соціального, культурного життя. Позитивні зміни у політиці нашої держави дозволяють зробити аналіз виконаня програм ’’Здоров’я нації’’ на 2002-2011 роки, затвердженою Кабінетом.Міністрів України. Заходи програми передбачають поліпшення стану здоров’я дітей та молоді, зниження рівня їхньої інвалідізації.У сфері охорони здоров’я впроваджуються 26 національних та державних цільових комплексних програм спрямованих на поліпшення якості життя та здоров’я окремих груп населення. Також державними програмами передбачалось організувати в кожній області спеціалізовані центри медико-соціальної реабілітації інвалідів із відділеннями для дітей-інвалідів.Через відсутність фінансуваня у нашій області такого центру ще не має, але час від часу з’являються повідомлення від маленьких організацій про їх бажання щось створити не маючи міцного фінансового підгрунтя і досвіду. Створення таких центрів, як і проблеми реабілітації повинні терміново
вирішуватись на високому рівні, щоб впроваджувати нові ефективні реабілітаційні прграми під наглядом фахівців , використовувати світові методики, бо від цього залежить подальше життя дітей- інвалідів , а кожен згаяний день для когось згасає, як остання надія.

А у нашої спільноти є велике бажання полегшити життя дітей України і ми прагнемо щоб Ви долучились до вирішення проблем. Кожен з нас не може стояти осторонь!

За Божим задумом інваліди завжди мають якісь таланти. Наприклад геніальний Бетховен був сліпий-інвалід. Ще багато видатних людей серед інвалідів нашої організації, навіть і з хворобою Дауна – всі вони стали шанованими членами суспільства нагороджені дипломами різних Міжнародних організацій за свої досягнення. Але в цьому є чимала заслуга батьків, які не здались, не опустили руки перед бідою, яка звалилась на беззахисну дитину, а доклали всіх зусиль, і мають прекрасні результати.
Поки, що діткам-сиротам допомагає міськрада м. Боярка, храм Архистратига Михайла, настоятель протоієрей Віктор, храм Святого-Миколая, настоятель протоієрей Валерій з прихожанами допомагають діткам-сиротам і інвалідам. Діткам напівсиротам, допомагає протоієрей Миколай настоятель храму Покрови Матері Божої, а ми знаємо що, Божа Матір-Заступниця і покровителька сиріт, бідних, хворих, тому прихожани цієї церкви допомагають дбати про хворих.

Благодійна організація просить всіх, хто небайдужий допомогти дітям-сиротам!

Зв’яжіться по телефону 8-298-4-69-09 з дитячим будинком,
або з нами: 8-097-853-50-11