Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2007. КІРОВОГРАД. Секретар єпархії відкрива XVI фестиваль вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів»

26 травня в обласній філармонії відкрився XVI фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». Цей хоровий колектив являється дітищем заслуженого працівника культури України, володарки ордена святої великомучениці Варвари, Валентини Пращур. За благослвоенням керуючого єпархією єпископа Кіровоградського і Олександрійського Пантелеймона фестиваль відкривав секретар єпархії протоієрей Петро Сидора і побажав учасникам дійства Божої благодаті, творчого натхнення, добра та щастя, миру і злагоди.
У фестивалі, який залишає помітний слід у збереженні духовного багатства народу, взяли участь близько ста вокальних ансамблів та окремих виконавців з усіх куточків України. У його програмі були виступи солістів, дуетів, тріо, квартетів та вокальних шсамблів, презентація виставки робіт майстрів декоратавно-ужиткового образотворчого мистецтва, традиційне уквітчення калини.
Наступного дня, у День святої Тройці, відбувся заключний концерт, на початку якого отець Петро Сидора тепло поздоровив переможців фестивалю і подарував організаторам фестивалю ікону святої Тройці.

Прес-служба Кіровоградської єпархії