Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.05.2007. ПОЛТАВА. У місіонерській духовній семінарії почалася екзаменаційна сесія

Після вознесіння Господнього Місіонерська Духовна Семінарія вступила у відповідальний період екзаменаційної сесії.
У п’ятницю в Семінарському храмі в ім’я преподобного Нестора Літописця був відправлений молебень із нагоди закінчення навчання та початку іспитів. Потім відбувся традиційний хресний хід навколо Семінарії.
Відбувся й перший іспит — дванадцять випускниць й єдиний випускник регентського відділення демонстрували свою майстерність у хоровому диригуванні. Традиційно цей іспит, під час якого трьома семінарськими хорами управляють студенти-випускники, користується особливою популярністю; його відвідують багато викладачів і студенти, щоб почути прекрасний спів. За словами завідувачки відділенням регентів-псаломщиків Світлани Борисівни Калічиної, всі випускники показали гарні результати. Особливу ж увагу привернула до себе майстерність у керуванні хором Івана Савченка, Ксенії Литвинової та Ніни Воронової. Не відстали від них й інші.
Цього ж дня відбувся захист випускних творів студентів Євгенія Резвухіна (із загальноцерковної історії) і Михайла Цікавого (із пастирського богослов’я). Серйозні роботи третьокурсників були присвячені актуальним темам історії й богослов’я, розкривали спірні моменти, мали місіонерську спрямованість. Перший Проректор Семінарії протоієрей Володимир Погрібний відзначив: «Твори виявилися настільки глибокими й актуальними, що викликали навіть серйозну дискусію серед викладачів. Це — незаперечне свідчення того, що студенти не просто постаралися, але виявили себе як серйозні вчені-початківці». Обидві роботи одержали вищу оцінку — «відмінно».
В Актовому залі відбулися загальні збори студентів і викладачів. З благословення Високопреосвященнішого Ректора, 1-й Проректор вручив Благословенні грамоти студентам і студенткам, які показали відмінну поведінку і зразкову старанність — Миколі Попльонтаному (1-Б), Михайлу Цікавому (3-Б), Любові Жигайло (2-А), Ніні Вороновій і Тетяні Савенко (3-А). Були обговорені організаційні питання сесії, що почалася.
Прес-служба Полтавської єпархії