Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2007. КИЇВ. Пройшла зустріч столичного клубу православної пісні та творчості

17 травня, у день Вознесіння Господнього, у Свято-Володимирському духовно-просвітницькому центрі м. Києва пройшла зустріч столичного клубу православної пісні та творчості. Концертний вечір відбувся за благословенням настоятеля центру й духівника клубу ігумена Феодосія (Снігірьова) і був присвячений першому туру I Міжнародного православного фестивалю авторської пісні «Благодатне Небо», що відбувся 29 квітня-1 травня в Києві. Вечір почався подячним молебнем з акафістом, на якому молилися учасники клубу, лауреати міжнародних православних пісенних фестивалів, православні барди.
У ході зустрічі пролунали пісні авторів-виконавців С. Сергієнко, В. Шинкарука, В. Глущука й інших православних бардів, серед виступаючих був гість із Чернігова О. Барбаш. Керівник клубу О. Ахаімов виконав свою нову пісню «Благодатне небо Києва», присвячену минулому туру міжнародного пісенного фестивалю. Постійний учасник клубу член Союзу письменників України Євгеній Карпов привітав гостей зі святом і зачитав уривок зі своєї повісті «Стольний Київ град».
Під час зустрічі актив Клубу представив гостям слайд-шоу про гала-концерт I туру фестивалю «Благодатне Небо» і запропонував до обговорення проведення майбутнього восени II тура. Директор фестивалю Олексій Ахаімов вручив грамоту-подяку Святому-Володимирському духовно-просвітницькому центру за участь та інформаційну підтримку минулого тура й висловив особисту подяку духівникові фестивалю ігумену Феодосію (Снігірьову) за духовне піклування про міжнародний фестиваль і розвиток православної пісенної творчості в столиці України.
У день Святого Духа, 28 травня, пройде заключна в цьому сезоні зустріч київського клубу православної зустрічі й творчості, яка буде присвячена явищу російського року і його оцінці у світлі православного світогляду. Також під час зустрічі буде продемонстрований відеозапис гала-концерту I тура фестивалю «Благодатне Небо».
Докладна інформація за тел. 599-55-30.