Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.05.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Один з найдревніших храмів Волині відзначив престольне свято

У день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця відзначив престольне свято Георгіївський храм міста Любомль на Волині. Ця церква є не лише визначною пам’яткою архітектури ХІІІ ст., а й прабатьківською святинею Волинської землі. Цього року свято було особливо урочистим, адже святкувалося й 720-ліття міста Любомль.
Правлячий архієрей, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський, не зміг бути на святі бо перебуває зараз у паломництві по Святій Землі, тому урочисте богослужіння з нагоди свята очолив Високопреосвященніший Варфоломій, архієпископ Рівненській і Острозький – уродженець села Городно Любомльського району.
На літургії були присутні представники влади, духовенство, чисельні гості. Настоятель храму протоієрей Володимир Лисий був нагороджений вищою священицькою нагородою – митрою.
Архієпископ Симеон надіслав парафіянам та мешканцям Любомля вітання зі Святої Землі. У ньому зокрема йдеться: «У цей святий храм протягом століть йшли люди, несли свої скорботи і радості, молилися Богу, єдналися з Ним у Святій Євхаристії. Міцно стоїть він і нині, цей свідок православ’я наших предків, велично підноситься його хрест над мальовничим Поліссям. Усім своїм виглядом цей княжий храм кличе нас у Небо, свідчить про Христа Воскреслого і Божу правду. Нехай же і надалі Георгіївська церква залишається для православних віруючих живоносним джерелом, з якого щедро точаться живі води Божої благодаті».

Прес-служба Володимир-Волинської єпархії.