Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.05.2007. ЛЬВІВ. Завершився фестиваль дитячої творчості

В кінці квітня 2007 року, за благословенням Високопреосвященнішого архієпископа Львівського і Галицького Августина, у Львівському єпархіальному управлінні відбувся фестиваль дитячої творчості «Великдень – 2007».
Традиційно щорічний фестиваль проходить у восьми номінаціях: поетичне та пісенне свято, виступ юних поетів, виставка малюнків, фотографій, виробів рукоділля, читання церковно-слов’янською мовою та богословська олімпіада.
У цьому році у фестивалі взяли участь юні парафіяни зі Львова, м. Великі Мости, м. Жовкви, м. Червонограда, м. Турки, с. Шандровець Турківського району, с. Сулимів, с. Віднів, с. Звертів Жовківського району. Учасниками було близько 100 дітей віком від 6 до 16 років.
Кожен виступ оцінювався кваліфікованим жюрі. Всі учасники фестивалю отримали подарунки, всі були дуже задоволені. Були й розчарування: одна з юних співачок розгубилася, декілька читців забули слова віршів, але і це стало для них важливим уроком в житті.
Своїми знаннями та талантами наймолодша учасниця богословської олімпіади Уляна Кубінська з м. Червонограда здивувала жюрі, тому її визначено переможницею фестивалю “Великдень –2007”.
“Такі зустрічі дітей дуже потрібні і корисні. Адже ми, православні, на Львівщині перебуваємо в особливих умовах, в інославному оточенні, часто парафіяни почуваються дещо ізольованими від загально-церковного життя, адже в деяких районах існує лише по одній-дві православні парафії. Особливо це відчувають діти. Фестиваль дитячої творчості збирає у Львові різні таланти з парафій, дає можливість учасникам ширше виявити свої здібності, а, найголовніше, те, що у Львові діти бачать багато інших дітей-одновірців з усієї Львівщини. Отже, переконуються, що разом їх багато… Це дуже важливо для правосланвого церковного життя на Галичині”, — сказав архієпископ Львівський і Галицький Августин.
Сподіваємося, в майбутньому все більше юних талантів братиме участь у подібних заходах, які організовуються Відділом релігійної освіти і катехизації за благословенням Правлячого архієрея.
Оксана Жаборинська, м. Львів