Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.03.2007. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Міська влада хоче зруйнувати православний храм

Релігійна громада Свято-Преображенського храму оприлюднила звернення до православної громадськості у звязку з планами міської влади зруйнувати пра-вославний храм. У зверненні говориться: “З 1990 року і до нинішнього часу церковне життя вірних Української Православної Церкви в Івано-Франківській єпархії проходить в дискримінаційному режимі. Розкольницькі псевдорелігій-ні угруповування руками владних структур планомірно зводять церковне жит-тя в єпархії нанівець . Свідченням цих намагань є чергові інтриги навколо Свя-то-Преображенського храму в Івано-Франківську по вул. Чорновола, 6.
Прикриваючись бізнес-проектами та генеральним планом забудови міста, мі-ська влада має намір знести орендовані нашою релігійною громадою будівлі і розпочати будівництво нового багатоповерхового будинку (лист Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради № 802/01-13/04 від 15.03.2007 ). При реалізації цих проектів будуть порушені права православних християн на релі-гійне життя, соборну молитву, здійснення і участь у Святих Таїнствах. А руй-нування освячених хрестів і православного Престолу нашого храму нагадує більшовицько-атеїстичну агресію на Православну церкву часів комуністичного режиму.
Просимо всіх небайдужих християн висловити свій протест в письмовій формі на поштові та електронні адреси нашої міської і обласної влади. Просимо мо-литовної підтримки нашої громади.
Направити свого листа з протестом можна за адресами :

Міському голові д. В.Анушкевичусу
Вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ , індекс 76004
e-mail: mvk@il.if.ua

Голові обласної ради д. І. Олійнику
Вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ , індекс 76004
e-mail: orada@orada.if.ua

Відділ звернень облдержадміністрації
Вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ., індекс 76004
e-mail: oda@if.ua

Релігійна громада Свято-Преображенського храму”