Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.03.2007. КИЇВ. Відбулось засідання Вченої Ради Київської духовної академії

Чергове засідання Вченої Ради КДА очолив Блаженніший Митрополит Володимир, Предстоятель Української Православної Церкви. На засіданні були захищенні п’ять дисертацій на здобуття вченого ступеня кандидата богослов’я та одна магістерська дисертація. Особливу увагу привернули до себе кандидатська дисертація протодиякона Сергія Косовського на тему: «Социальная доктрина Церкви: современная практика и перспективы», присвячена засадам сучасного соціального служіння Української Православної Церкви та кандидатська дисертація студента КДА Володимира Коцаби на тему: «Предстоятель Украинской Православной Церкви, Блаженнейший Митрополит Владимир – выдающийся деятель Православия», присвячена важкому хресному подвигу Блаженнішого Митрополита Володимира в страшну епоху войовничого атеїзму та в нелегкі часи керування Українською Православною Церквою. Робота Володимира Коцаби рекомендована Вченою Радою КДА до друку як така, що розкриває новітній період з історії Православної Церкви і є важливою для збереження непошкодженої пам’яті про ці історичні часи.
Блаженіший Владика поздоровив усіх, хто здобув вчений ступінь кандидата богослов’я, побажав дисертантам подальшого натхнення у їх богословських дослідах, та вручив їм кандидатські значки.
Вчена Рада КДА також обсудила спосіб відзначення 60-ліття повоєнної КДС, розпочала формування ювілейного випуску «Трудів Київської Духовної Академії», присвячених 15-річчю Харківського Собору та Предстоятельського служіння Блаженніного Митрополита Володимира, розглянула та затвердила теми магістерських, кандидатських та дипломних робіт, та інші питання порядку денного.