Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.02.2007. ТЕРЕСПОЛЬ (ПОЛЬЩА). Хор Володимир-Волинського Регентського Духовного училища брав участь у XII міжнародному фестивалі східнослов’янських колядок

У фестивалі брали участь професійні, парафіяльні, дитячі та молодіжні хори з Польщі, України, Білорусі та Німеччини. Фестиваль проводився у рамках програми Євросоюзу «Neighbourhood». Ініціаторами та організаторами цього дійства виступили керуючий Люблінсько-Хелмською єпархією Польської Православної Церкви архієпископ Авель та адміністрація будинку культури міста Тересполь.
Протягом двох днів глядачі насолоджувалися традиційними різдвяними колядками. Особливу радість викликав той факт, що українські колядки знають і полюбляють не лише в Україні, а й за її межами, адже наші колядки входили до репертуару хорових колективів як із Польщі, так і з Білорусі.
До складу журі фестивалю входили всі присутні глядачі, які таємним голосуванням визначали переможців, а кожен хоровий колектив отримав пам’ятний подарунок.
Після виступу вихованці училища відвідали Свято-Онуфріївський Яблочинський монастир та декілька парафіяльних храмів Холмщини. Парафіяни цих храмів запросили хористів прикрасити своїм співом престольні свята.
Офіційний сайт Володимир-Волинської єпархії