Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.02.2007. ЛУЦЬК. У єпархіальному управлінні відбулася передача 87 650 гривень, зібраних на різдвяному благодійному концерті, представникам волинських сиротинців

30 січня у приміщенні Волинського єпархіального управління митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом було передано кошти, які було зібрано під час тринадцятого різдвяного благодійного концерту, представникам Волинських сиротинців. Всі зібрані кошти цього року були розподілені між Волинським відділенням Дитячого Фонду України, Луцьким будинком дитини, Володимир-Волинською школою-інтернатом для дітей-сиріт, Ківерцівським спеціальним дошкільним дитячим будинком «Сонечко», Головненською спеціальною школою-інтернатом для дітей-сиріт, дитячим будинком сімейного типу родини Черепів, Люблинецькою загальноосвітньою школою-інтернатом для дітей-сиріт. Також 11 тис. грн. було передано на марафон «Бог багатий милосердям», який проводився 17 січня з ініціативи Волинської Ради Церков та голови Волинської облдержадміністрації.
Для того, щоб полегшити нелегке життя дітей сиріт, внести в нього хоч краплину радості, дати змогу відчути те, що вони комусь потрібні, що є люди, які їх люблять і турбуються про них, за благословенням владики Ніфонта, кожного року після Різдвяних свят почали організовувати благодійні концерти, на яких проводиться збір коштів для дітей-сиріт.
Перший такий концерт відбувся 26 січня 1995 року в народному будинку «Просвіта» м. Луцька. Було зібрано понад 60 мільйонів тодішніх карбованців, які були передані дітям-сиротам. Згодом концерт став традиційним і щорічно набував більшого розмаху, збільшувалась кількість учасників і глядачів і відповідно збільшувалась кількість зібраних коштів. Так, вже 24 січня 1996 року було зібрано 380 мільйонів купоно-карбованців, 30 млн. з яких пожертвував Милецький чоловічий монастир. Невеликий зал «Просвіти» вже не вмістив всіх бажаючих потрапити на концерт.
Тому в 1997 році концерт було перенесено в зал кінотеатру «Промінь», який є найбільшим у місті Луцьку, але і цього разу місць не вистачало. Загальна кількість зібраних тоді коштів досягла 8 300 гривень, а у 1998 р. – 12 700 грн., приблизно стільки ж було зібрано і в 1999 р.
Особливо урочисто пройшов концерт ювілейного 2000 року, було зібрано понад 16 тисяч грн. Архієпископу Ніфонту була вручена грамота Дитячого Фонду України «За особливі заслуги в благородній справі захисту дитинства».
Концерт 2001 року приніс для дітей-сиріт 25, 5 тис. гривень, 2002 р. – 32674 грн. Дев’ятий благодійний концерт додав у Дитячий Фонд 42 тисячі гривень. Десятий ювілейний концерт тривав 4 години і було зібрано 48 тисяч гривень. Одинадцятий – 57 тисяч грн.; дванадцятий – понад 75 тисяч. Цьогорічний тринадцятий концерт зібрав 87 650 грн.
Прес-служба Волинської єпархії