Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2007. БІЛА ЦЕРКВА. Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки капсули в фундамент храму на честь святої мученниці Татіани

У день пам”яті святої мучениці Татіани, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки капсули у фундамент нового храму на честь святої. Блаженнішого Владику з хлібом-сіллю зустрічали в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Білої Церкви, де був відслужений молебень. Блаженнішому Митрополиту Володимиру співслужили керуючий єпархією єпископ Білоцерківський і Богуславський Серафим і духовенство єпархії. Після цього на місті будівництва Владика освятив капсулу, а меценат будівництва, народний депутат України Тетяна Засуха заклала її у фундамент.
Благословивши прихожан іконками святої Татіани, Блаженніший Владика поздоровив іменинниць з Днем Небесної покровительки та сказав: “Нехай Господь допоможе збудувати храм Божий на цьому місці тим, хто розпочав цю добру справу. Свята Татіана вже історично дуже давно стала покровителькою студентства та молоді взагалі. Наша молодь – це майбутнє нашої Церкви і держави”.
Слід зазначити, що напроти кафедрального собору і майбутнього храму знаходиться аграрний університет, який і закінчила в свій час Тетяна Засуха. Тетяна Володимирівна подякувала Блаженнішому Митрополиту Володимиру за архіпастирський візит до міста і освячення початку будівництва. А також висловила надію, що Божою поміччю, через рік цей храм буде збудованний і зігріватиме серця мешканців міста.