Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2007. КИЇВ. Архієрейська нарада затвердила проект ювілейних заходів, присвячених 15-річчю Архієрейського Харківського Собору

На вчорашній Архієрейській нараді, що відбулася у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, було ухвалене рішення запросити на ці урочистості глав і представників Помісних Православних Церков. Програма урочистих заходів передбачає:
21 квітня на згадку про Житомирську передсоборну нараду у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира буде звершена Божественна літургія.
19-20 травня святкування відбудуться у Харкові — місці проведення історичного Собору. Відбудеться урочиста Академія, на якій з вітальним словом виступить митрополит Харківський і Богодухівський Никодим — під його головуванням 27-28 травня 1992 року тривав Харківський Архієрейський Собор. Про події тих років у своїй доповіді розповість присутнім єпископ Ізюмський Онуфрій, вікарій Харківської єпархії.
20 травня у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова будуть звершені Божественна літургія й подячний молебень. Ієрархи, священнослужителі й віруючі також пом’януть покійних учасників Собору.
1 червня у Києві відбудеться науково-практична конференція «Церковно-історичне значення Харківського Собору».
3 червня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври буде звершена Божественна літургія. Святкування завершаться урочистою Академією в Національному палаці «Україна».