Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2007. ЛЬВІВ. На Святвечір архієпископ Августин власноруч понесе кутю засудженим, які відбувають покарання у виправних закладах області

Як і кожного року, у Львові напередодні Різдва Христового відбуваються акції та заходи з нагоди одного з найбільших церковних свят. Так, 26-30 грудня 2006 року тривала ярмарка-фестини «Львів — столиця ремесел», де були представлені різноманітні вироби львівських промисловців, тут же на місці виготовлялися вироби зі скла.
Поблизу Музею ідей проходила виставка крижаних скульптур — вертеп з льоду. На жаль, погода не сприяла цьому казковому заходу, і за плюсової температури скульптури швидко почали танути.
Тут же, в Музеї ідей, розташувалася виставка-конкурс «Концепт шопка — 2007», де представлені різноманітні шопки, створені з найнесподіваніших матеріалів.
За традицією, яка склалася у Львівській єпархії, щороку Свята вечеря напередодні Різдва Христового у військових частинах та виправних колоніях проходить за участю священика. Цього року військовий відділ Львівської єпархії до святвечора підготувала пшеницю, мак, мед, горіхи й цукор. 7 січня після всеношної та Божественної літургії владика Августин відвідає виправні колонії №30 та №48. 8-9 січня владика звершить Божественні літургії на парафіях області та відвідає Свято-Успенську Почаївську Лавру.
7-10 січня у Львові відбудуться концерти колядок та щедрівок, духовних піснеспівів давнини. Зокрема, 7 січня — концерт колядок Молодіжного православного хору транслюватиметься на 12-му каналі у форматі програми «Спадщина», 8 січня — концерт Архієрейського хору відбудеться у Будинку органної музики. Окрім того, концерти проводитимуться у військових частинах та колоніях.
На період різдвяних свят до Львова прибуває багато дітей та молоді. Серед інших міських заходів відбудеться конкурс-фестиваль вертепів, конкурс різдвяних зірок, фестиваль української кухні «Золотий вареник» та представлення куті за різними рецептами України.
13 січня архієпископ Львівський і Галицький Августин запросить малечу на архієрейську різдвяну ялинку, на якій дітям вручать подарунки, зокрема дітям жертв Скнилівської трагедії та дітям військовиків.
14 січня святкове богослужіння владика очолить у Свято-Покровському чоловічому монастирі у с. Кострино Великоберезнянського району Закарпатської області.
Прес-служба Львівської єпархії