Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.01.2007. ЛУЦЬК. Відбувся перший постриг у Свято-Троїцькому жіночому монастирі

28 грудня митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив чин постригу над насельницею Старосільського Свято-Троїцького жіночого монастиря інокинею Анастасією (Левчук). Це перший постриг в обителі. Матушка Анастасія починала свій іночеський шлях в Міхнинському Свято-Стрітенському жіночому монастирі. З цієї обителі приїхала ігуменя Серафіма (Селвестрова) з сестрами підтримати новоначальну монахиню.
Після постригу владика Ніфонт зазначив: «Немає слів, щоб висловити радість від цього моменту. Сьогодні молода людина принесла себе в жертву на служіння Богу. Сьогодні обіцянки, які монахи дають під час постригу, пролунали тут вперше. Приймати чернецтво ніхто не примушує — людина вирішує обрати таку долю сама. Монах добровільно позбавляє себе мирських радощів для того, щоб повністю присвятити себе Богові. Це безперервна духовна традиція, яка сягає перших століть християнської ери. Зараз, мабуть, у багатьох інших обителях світу звершуються чернечі постриги, а відтак зростає кількість «земних ангелів і небесних людей», які молитимуться за себе і весь світ».
Митрополит Ніфонт подарував монахині ікону Божої Матері «Розчулення».
Історична довідка:
Свято-Троїцький жіночий монастир — новоутворена обитель на території Волинської області. 25 листопада 2006 року було освячено престол у першій монастирській церкві на честь святителя Василія Великого. Щоденно в монастирі звершуються служби за повним монастирським уставом.
Прес-служба Волинської єпархії