Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.01.2007. КИЇВ. Комітет з питань культури і духовності підтримує проект закону «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо мораторію на приватизацію майна культового призначення, що перебуває у державній та комунальній власності

Законопроектом (реєстр. №2758) передбачається запровадити мораторій на приватизацію/продаж будівель (споруд, приміщень) та їх окремих частин, що мали або мають культове призначення, використовуються не за призначенням і знаходяться у державній чи комунальній власності.
Зокрема, законопроектом вносяться зміни до законів «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про місцеве самоврядування в Україні», якими встановлюється, що будівлі (споруди, приміщення) та їх окремі частини, котрі мали або мають культове призначення, перебувають у державній чи комунальній власності та використовуються не за призначенням, не підлягають приватизації або відчуженню іншим способом і повертаються релігійним організаціям.
Комітет вважає, що прийняття проекту дозволить забезпечити можливість виконання Україною своїх обов´язків перед Радою Європи у питанні повернення релігійним організаціям колишнього культового нерухомого майна, яке на сьогодні знаходиться у державній та комунальній власності, а також забезпечить захист майнових прав релігійних організацій на це майно.
Офіційний сайт Верховної Ради