Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2006. ЛУЦЬК. Учні недільної школи відвідали спеціалізовану школу-інтернат

Учні недільної школи, що діє при Свято-Покровській церкві Луцька, відвідали спеціалізовану школу-інтернат села Липляни. Вони подарували кожному вихованцю м’яку іграшку.
«Задумуючи цей захід, — говорить ієродиякон Ніфонт, викладач недільної школи, — ми домовилися з дітками, що подарунок має бути щирим, а тому кожен з них просив батьків придбати для подарунку таку іграшку, яку хотів би мати сам». Під час зустрічі дітки не лише безпосередньо спілкувалися з вихованцями інтернату, а й ознайомилися з їхнім життям та побутом.
Після цього юнаки та дівчата з числа прихожан храмів Луцька влаштували для вихованців інтернату святковий концерт. Слід зазначити, що вже майже рік ці молоді люди щонеділі приїжджають до липлянської школи-інтернату. Волонтери не лише навчають діток Закону Божому, а й читають їм цікаві книжки, ставлять сценки та грають із ними у різноманітні ігри. Ідея організації цієї співпраці виникла після того, як одна із студенток Волинського державного університету проходила педагогічну практику в цій спеціалізованій школі та розповіла про знедолених дітей своїм друзям.
«Дітки, які в нас виховуються мають фізичні та психічні вади і тому їх виховання потребує особливої уваги та зусиль. Як педагог, я завжди керуюся словами великого Сухомлинського, який казав, що знедолена природою дитина не повинна знати, що в неї слабкий розум, слабкі фізичні сили — виховання такої дитини повинне бути у сотні разів ніжнішим та дбайливішим. А тому подібні зустрічі дуже необхідні нашим вихованцям» — говорить заступник директора з навчально-виховної роботи липлянської школи-інтернату Галина Циплюк.
Прес-служба Волинської єпархії