Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир і посол Куби в Україні обговорили шляхи співпраці у справі оздоровлення українських дітей

27 грудня Блаженніший Митрополит Володимир прийняв у своїй предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі Надзвичайного і повноважного посла республіки Куба в Україні Хуліо Гармендія.
Під час бесіди сторони обговорили питання соціальної роботи по оздоровленню українських дітей, здійснення якої вже багато років бере на себе Куба.
За сімнадцять років 23 тисячі наших маленьких співвітчизників оздоровилися і вилікувалися на Кубі від захворювань, спричинених наслідками катастрофи на Чорнобильській АЕС. «Куба і надалі надаватиме медичну допомогу дітям України», — запевнив Предстоятеля пан Гармендія.
Він розповів, що в столиці Куби Гавані нині споруджується православний храм Руської Православної Церкви. Будівництво храму планується завершити наприкінці 2007 року. На освячення нової церкви очікується приїзд делегації від РПЦ. Посол запросив Блаженнішого Митрополита Володимира взяти участь у цьому заході.
Архіпастир прийняв запрошення і запропонував доручити звершувати богослужіння там священнику з України.
Це прохання Блаженнішого Митрополита Володимира обумовлене тим, що на кубинському острові Свободи є українські поселення. Це одне з тих місць, де постійно лікуються і відпочивають православні українці.
«Це вже другий православний храм на території країни, — сказав Хуліо Гармендія. — Має там парафію й Єлладська Православна Церква. Соціалістична Куба лояльно ставиться до різних віросповідань, у нас ніколи не велася боротьба з релігією. Тому тут мирно співіснують православні, католики, протестанти поряд з представниками африканських культів».
Наостанок Блаженніший Митрополит Володимир благословив кубинского гостя на подальшу дипломатичну діяльність.
Сайт “Українська Православна Церква”