Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.12.2006. КИЇВ. Відбулося засідання Комісії з питань соціального служіння Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій

На даний момент головуючою в ВРЦіРО є Українська Православна Церква. Тому за ініціативою диякона Іонна Діденко, заступника голови Синодального відділу по благодійності та соціальному служінні, і за благословенням архієпископа Митрофана, керуючого справами УПЦ, було проведене чергове засідання Комісії з питань соціального служіння. На зустрічі обговорювалось багато тем: проблема епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, торгівля людьми, соціальна незахищеність, негативні явища серед молоді та шляхи подолання цих проблем.
Учасниками були зроблені перші кроки у виробленні спільної концепції соціального служіння, зокрема всі відмітили необхідність співпраці у сфері протидії епідемії ВІЛ/СНІД та торгівлі людьми, спираючись на багатий досвід УПЦ в цих питання.
В кінці засідання члени Комісії виявили бажання проводити подібні зустрічі частіше та подякували організаторам за отриману інформацію і досвід.