Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2006. КИЇВ. Релігійні організації можуть отримати право постійно користуватися земельними ділянками із земель державної та комунальної власності

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)
Законопроектом (реєстр. №2426) пропонується внести зміни до статей 92, 114 Земельного кодексу та до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації», відповідно до яких надається право релігійним організаціям постійно користуватися земельними ділянками із земель державної та комунальної власності.
Члени Комітету підкреслювали, що цими змінами пропонується, насамперед, підтримати невеликі, переважно сільських парафії, які не мають коштів на оренду чи придбання у власність землі, зайняту своїми культовими спорудами.
Учасники засідання наголошували, що земельні ділянки, які надаються релігійним організаціям в постійне користування для будівництва та обслуговування культових і допоміжних споруд, забороняється використовувати для здійснення підприємницької діяльності.
На думку народних депутатів, запропонований механізм повністю усуває можливість використання земельних ділянок релігійними організаціями не за призначенням чи з комерційною метою.
Верховна Рада України