Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.12.2006. ПАРИЖ. Блаженніший Митрополит Володимир бере участь у Днях Києво-Печерської Лаври у французькій столиці

30 листопада делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем вирушила до Парижу для участі в урочистих заходах, присвячених 955-річчю Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Блаженнішого Владику супроводжують намісник обители архієпископ Вишгородський Павел і Лаврський хор.
1 грудня Блаженніший Митрополит Володимир відслужив подячний молебень біля Тернового Вінця в Соборі Паризької Богоматері. У рамках богослужіння відбулося традиційне винесення Тернового Вінця Спасителя.Після цього Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до присутніх із вітальним словом. «Терновий Вінець — це одна з багатьох важких згадок про страждання Спасителя, — сказав він. — Дивлячись на нього, важко залишитися байдужим до болі, що переніс Господь від тих, кого намагався врятувати. Будемо в ці дні молитися, щоб Він допоміг нам подолати все, що заважає йти до спасіння».
Також від імені єпископату, священиків і віруючих України Архіпастир подарував громаді Собору Паризької Богоматері ікону Спасителя у терновому вінці.
2 грудня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію біля раки з мощами святої рівноапостольної цариці Єлени — у соборі Сен-Ле-Сен-Жиль. На згадку про цю світлу подію він подарував громаді собору ікону святого пророка Іоанна Предтечі.
Того ж дня Предстоятель Української Православної Церкви відслужив подячний молебень у кафедральному соборі міста Ам’єн — перед чесною главою святого Іоанна Хрестителя. Ввечері в цьому соборі з концертною програмою виступив хор Києво-Печерської Лаври.
3 грудня Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні намісника Києво-Печерської Лаври архієпископа Вишгородського Павла та священиків регіону звершив Божественну літургію у парижскому храмі на честь Трьох святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста.
Після закінчення богослужіння делегація з України на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром відвідала кафедральний собор міста — Мадлен. Перед ракою з мощами святої рівноапостольної Марії Магдалини Архіпастир відслужив подячний молебень.
Від імені священослужителів і віруючих Української Православної Церкви Блаженніший Владика подарував громаді собору ікону Воскресіння Христового.
А у другій половині дня собор відкрив двері для шанувальників церковного хорового мистецтва. Чернечий хор Києво-Печерської Лаври під управлінням ієродиякона Геронтія (Борисевича) виконав найкращі богослужбові піснеспіви зі свого репертуару.
Сайт “Українська Православна Церква”