Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2006. КИЇВ. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій засудила будь-які спроби законодавчо встановити одностатеві шлюби в Україні

В інформаційному агентстві Інтерфакс-Україна відбулася прес-конференція представників конфесій – членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, на якій було оприлюднено Відкритий лист Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з приводу ініціатив легалізації одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств) та поінформовано громадськість про підсумки чергового засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.
У відкритому листі наголошено, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій занепокоєна спробами деяких громадських організацій законодавчо встановити в Україні одностатеві шлюби або зареєстровані одностатеві партнерства.
У зв’язку з цим ВРЦ і релігійних організацій від імені представлених в ній основних християнських, юдейських та мусульманських конфесій України звертається до Верховної Ради України з пропозицією чітко та не двозначно зафіксувати у законах України те, що подружжя (сім’ю) можуть створити виключно чоловік і жінка.
Від Української Православної Церкви у прес-конференції взяв участь : викладач Київської Духовної Академії і Семінарії Української Православної Церкви, священик Діонісій Мартишин.
РІСУ