Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.11.2006. ЛУЦЬК. Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт освятив престол храму на честь святителя Василія Великого

Це перший храм монастирського комплексу новоутвореного Свято-Троїцького жіночого монастиря, який знаходиться неподалік с. Старосілля Маневицького району Волинської області.
Церква свт. Василія Великого була зведена в рекордно короткий термін, адже освячення місця під храм і закладку першого каменя митрополит Ніфонт звершив 27 травня цього року. Освячення престолу цієї церкви не було офіційним відкриттям монастиря, яке відбудеться незабаром, а мало на меті створити осередок монашеської молитви для сестер, що зараз спасаються в обителі. Наразі в монастирі триває облаштування сестринського корпусу і планується будівництво великого Свято-Троїцького собору. При роботах по будівництву монастиря задіяні також студенти Волинської Духовної Семінарії. Після відкриття обитель буде не лише місцем для духовного відпочинку паломників, але й стане православним центром дитячо-юнацького просвітництва, де влітку проходитимуть дитячі табори для дітей та юнацтва Волинської області. На освяченні були также присутні настоятелька Свято-Стрітенського жіночого монастиря ігуменія Серафима (Сєлєвєрстова) та чимало гостей з навколишніх сіл, м. Луцька та сусідньої Білорусії.
Після освячення престолу митрополит Ніфонт у співслужінні духовенства звершив Божественну літургію, під час якої було пом’януто жертв голодомору. Після хресного ходу і молебна, за кропітку працю по будівництву монастиря орденом прп. Нестора Літописця І ступеня було нагороджено архідиякона Аліпія (Сапігу). Владика Ніфонт також подарував обителі копію Іверської ікони Божої Матері, яку було написано на святій горі Афон.
Вітаючи насельниць та гостей з освяченням церкви, владика Ніфонт зокрема зазначив: «Сьогодні у нас велика радість — відкрилося ще одне джерельце невичерпної Божої благодаті, джерело покаяння і молитов. Від сьогодні тут щодня, і в день і в ночі, буде підноситися молитва за цей грішний світ. Сюди, добровільно, адже до монастиря силою ніхто не заганяє, прийдуть молоді дівчата, щоб долучитися до числа невіст Христових і молитися за нас із вами. З березня місяця тут тривають будівельні роботи, працюють всі – і сестри і студенти семінарії, працюють недаремно. Адже ми сьогодні бачимо результат цієї праці, красень храм, в якому ми сьогодні молимось. Храм це особливе місце зустрічі людини з Богом, це частина неба на землі і невичерпна криниця благодаті Святого Духу і сьогодні ми пустили цей корабель по життєвому морю, щоб він плив до Царства Небесного».
Прес-служба Волинської єпархії