Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.11.2006. ВІННИЦЯ. Газета “33 канал”: “Вперше за всю історію на Вінниччині розвалився новий храм”

24.11.2006. ВІННИЦЯ. Газета “33 канал”: “Вперше за всю історію на Вінниччині розвалився новий храм”
Будівельники закінчили роботу і порозходились по домівках. І не знали, що востаннє бачать свій витвір. Влітку цього року вони почали будувати великий зимовий храм на території православної общини святителя Миколая села Ільківка Вінницького району. Звели багатометрові стіни, мали вже робити покрівлю.
А вночі жителі села прокинулись від страшенного шуму. Старим людям здалося, що війна повернулася, наче бомба впала. Вибігли на вулицю члени общини, які живуть на прицерковній території. Те, що побачили – шокувало. У хмарах пилу все продовжували і продовжували падати і сипатись цегла, каміння. Товста металева арматура погнулася, наче її приклала до землі якась неземна сила. Такого жаху не бачив у своєму житті ніхто.
– Це випробування, яке ми маємо пройти, – говорить ієромонах Серафим, – нам невідомо, чому Господь допустив це, але ми приймаємо Його волю. Звичайно, дуже шкода, адже кожна цеглинка, кожен камінчик – це пожертвування наших прихожан. Ця важка подія не зупинить нас, ми і далі будемо відбудовувати новий храм, щоб прославляти в ньому Боже ім‘я.
Диякон Владислав Демченко, прес-секретар Вінницької єпархії, сказав, що митрополит Макарій вкрай стривожений цією подією.
– Досі нічого подібного не траплялося. Це проблема бідності наших церков, які не мають достатньо коштів, щоб замовити хороший проект, запросити спеціалістів. Днями на місце виїжджала комісія з єпархії, яка зробила висновки, що проектуванням і будівництвом мають займатися професіонали. Тому більше уваги треба приділяти тим, хто має будувати. Адже церква будується навіки, для майбутніх поколінь, треба дуже ретельно підходити до цього питання. Ми впевнені, що знайдуться люди, які відгукнуться на цю подію, пожертвують кошти, за які можна буде побудувати достойну цього благодатного місця церкву.
Ірина ЯРОШИНСЬКА, “33 канал”, 22листопада