Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.11.2006. ЛУЦЬК. Відбулися загальні збори духовенства Волинської єпархії

Зібрання пройшло в приміщенні собору Всіх Святих Землі Волинської під головуванням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Під час засідання було обговорено низку важливих питань духовного життя єпархії. Владика Ніфонт відповів на численні запитання священиків стосовно складних випадків приходської пастирської практики. Також було запроваджено почергове служіння волинського духовенства у новоствореному Свято-Троїцькому жіночому монастирі – уже починаючи з кінця цього року, і протягом наступного, кожен священик Волинської єпархії один тиждень молитиметься і служитиме в обителі, що не лише допоможе йому краще ознайомитися із богослужінням, а й додасть духовних сил.
Також було створено єпархіальний координаційний відділ по організації катехізичної роботи. Для цього були розроблені програми по викладанню закону Божого для недільніх шкіл, військових частин та місць позбавлення волі і в кожному благочинні призначені священнослужителі, відповідальні за реалізацію цих програм.
В ході зустрічі було сплановано маршрут пронесення ікони Божої Матері «Пантанаса», яка була привезена з Афону і знаходиться в луцькому храмі Всіх Святих Землі Волинської, по всіх приходах Волинської єпархії. На завершення засідання владика Нифонт подарував кожному священику копію вищезгаданої ікони.
Прес-служба Волинської єпархії