Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.11.2006. КИЇВ. Відбулось засідання Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних організацій

Відбулось засідання Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних організацій (ВРЦіРО). Українську Православну Церкву представляв постійний член ВРЦіРО професор протоієрей Миколай Забуга, ректор КДАіС; також були присутні член секретаріату ВРЦіРО архімандрит Гавриїл (Кризина) і член Комісії соціального служіння ВРЦіРО диякон Іоанн Діденко.
На засіданні було розглянуто стан державно-конфесійних відносин в Україні і законодавче забезпечення діяльності Церков і релігійних організацій. Було підписано главами Церков і релігійних організацій (або їх повноважними представниками) низку звернень стосовно захисту суспільної моралі та розвитку дервжавно-конфесійних відносин в Україні (зокрема, відкритий лист ВРЦіРО з приводу ініціативи легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств); звернення до Президента Віктора Ющенка щодо утворення при Президентові України консультативно-дорадчого органу з питань свободи совісті та віросповідання; звернення до прем’єр-міністра Віктора Януковича щодо встановлення для релігійних організацій цін за спожитий газ на рівні тарифів як для населення та ін.).
Головуючим на наступному засіданні ВРЦіРО буде Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України.
Архімандрит Гавриїл (Кризина)