Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.1.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Антоній привітав голову Національного фонду соціального захисту матерів і дітей “Україна-дітям” В. Семиноженка з 10-річчям фонду

У привітанні архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія, зокрема, говориться:
“Вельмишановний Володимире Петровичу! Щиросердечно вітаю Вас з 10-річним Ювілеєм з дня створення Національного фонду соціального захисту матерів і дітей “Україна-дітям”!
Я приємно вражений масштабами тієї благодійної допомоги, яку Ви надаєте найнужденнішим верствам населення нашої країни і дякую Господу, що є люди, небайдужі до майбутнього Держави, адже наша країна не зможе крокувати вперед у жодній галузі, не відродивши славних традицій, перша з яких – творення милостині.
Користуючись нагодою, особливо хочу зазначити, що милостиня відіграє у житті християнина важливе місце. Одна з Євангельських істин говорить: «блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть» (Мф. 5, 7), а у іншому місці святого Письма Псалмопевець Давид нам нагадує: «Блаженний, хто дбає про вбогого та жебрака, в день нещастя Господь порятує його! Господь берегтиме його та буде щасливим такий на землі!.. (Пс. 40, 2-3).
Тож, поспішаймо творити добро, пам’ятаючи слова Святого Письма: «Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть. Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!» (Мф. 6, 19-21).
На жаль, але на сьогоднішній день в Україні дуже багато болі. Але головна больова точка – це душа людини, душа сироти. І як приємно, що є люди, які спрямовують благодійні пожертви сьогодні саме на дитячі будинки, з метою полегшити і без того важке життя вдів і сиріт!
Тож, нехай Господь благословить Вас та усі Ваші добрі справи та починання, дарує міцне здоров’я, мир та любов!”