Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Празднование юбилея

04.10.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Блаженніший Митрополит Володимир взяв участь у торжествах з нагоди 60-річчя архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія
3 жовтня для участі в ювілейних урочистостях до Хмельницького прибули Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, архієреї, представники духівництва з різних єпархій нашої Церкви. Свого земляка, Блаженнішого Митрополита Володимира, подоляни зустріли хлібом-сіллю і квітами. Щирі, поетичні вітання адресували Предстоятелю Української Православної Церкви, сину землі Подільської, вихованці недільної дитячої школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному соборі.
Божественну літургію у кафедральному соборі очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Йому співслужили керуючий справами УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній, архієпископ Сумський і Охтирський Марк, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Николай, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископ Шаргородський, вікарій Вінницької єпархії Пантелеймон, єпископ Васильківський Лука.
На малому вході Блаженніший Володимир нагородив архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія орденом Агапіта Печерського І ступеня – за значні заслуги перед Церквою. Предстоятель сердечно привітав ювіляра і побажав йому нових успіхів у архіпастирському служінні во славу Божу, на благо України і народу нашого.
У слові-відповіді владика Антоній подякував Митрополиту Володимиру за високу нагороду і запевнив, що й надалі ревно служитиме Богу, Церкві і народу. Служитиме так, як вчить, наставляє своїх духовних чад Предстоятель Церкви.
Прес-служба Хмельницької єпархії

04.10.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся благодійний концерт “Творчість і милість”
Багатодітні родини, вихованці дитячих притулків, діти-сироти стали гостями вечора-концерту “Творчість і милість”, що відбувся в обласній філармонії.
Різдвяні та великодні вечори духовної і класичної музики, виставки-вернісажі майстрів народного мистецтва, що проходять за благословенням архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія, стали доброю традицією міста над Південним Бугом. Нова благодійна акція, започаткована архіпастирем Поділля, покликана долучити до справ благодійництва діячів мистецтва й культури, художні колективи і широкі верстви подолян. У концерті “Творчість і милість” взяли участь архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального собору, очолюваний регентом Людмилою Іванишиною, ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля”, фольклорний гурт “Берегиня”, заслужена артистка України Марія Ясиновська, а також відомі виконавці Ірина Ярина, Віталій Чікіров, Ігор Завадський та інші. Учасники благодійного концерту привітали архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія з 60-літнім ювілеєм. Під склепінням філармонійного залу велично і урочисто пролунали “Многая літа”.
Прес-служба Хмельницької єпархії

04.10. 2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся круглий стіл “Світочі Православ’я землі Подільської: імена, події, факти”
“Світочі Православ’я землі Подільської: імена, події, факти” – такою була тема круглого столу, який єпархіальна рада провела спільно з Хмельницьким інститутом МАУП.
Вітаючи учасників зібрання – науковців, релігієзнавців, краєзнавців і студентську молодь, – архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній наголосив на актуальності обговорюваного питання. Щедра подільська земля подарувала світові цілу плеяду світочів Православ’я, які в різні історичні епохи силою Духа Святого явили надзвичайні приклади віри, богословської мудрості, місіонерської та просвітницької праці. До цієї плеяди належать святий Амвросій (Полянський), єпископ Валеріан (Рудич), священик Григорій Сільвеструк, протоієрей Василь Зіньковський, Мелетій та Герасим Смотрицькі. Сьогодні, коли нашу країну атакують віровідступники – розкольники та різні тоталітарні, деструктивні секти, що здатні руйнувати світогляд, ментальність, а подекуди здоров’я людей, слід визначитися у цій боротьбі темряви зі світлом. Заслухавши доповіді і повідомлення, учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність посилення православного виховання молоді, бо саме вона найчастіше стає об’єктом зазіхань з боку псевдорелігійних течій. У рекомендаціях круглого столу йдеться також про необхідність поглибленого вивчення історії Поділля і величезного внеску подолян до скарбниці православної духовності і культури.
Прес-служба Хмельницької єпархії