Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.10.2006. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулися збори духовенства Володимир-Волинської єпархії

Традиційно, в останній понеділок жовтня, відбулися загальноєпархіальні збори духовенства Володимир-Волинської єпархії.
У кафедральний собор зібралося більше двохсот священнослужителів, що несуть свій послух у Володимир-Волинській єпархії. Очолив зібрання архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон.
Спершу було звершено молебень перед початком усякої доброї справи. Робоче засідання відбулося в актовому залі місцевої школи мистецтв, що розташована поряд із собором.
У своїй доповіді керуючий єпархією, архієпископ Симеон підвів підсумки церковного життя за минулий рік. Зокрема, архієрей відзначив, що протягом року він звершив 180 Божественних Літургій і на сьогодні в єпархії не залишилося жодного храму чи каплиці, які б він не відвідав і не відправив богослужіння.
Духовний собор згадав сослужителів, які відійшли у вічність, всі присутні проспівали їм «Вічную пам’ять».
Секретар єпархіального управління архімандрит Никодим (Горенко) ознайомив присутніх з результатами інспекторських перевірок парафій. Він відмітив настоятелів, які ревно проводять своє служіння і закликав інших наслідувати приклад таких пастирів.
Зібрання детально проаналізувало як позитивні, так і негативні моменти, які, на жаль, ще мають місце в житті єпархії.
Владика ще раз закликав волинських священиків свято берегти Христове покликання і гідно виконувати свою місію – бути «сіллю землі» і «світлом світові».
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії