Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Свято – Параскевинський храм відзначив престольне свято

27 вересня прихожани мікрорайону Книжківці міста Хмельницького відсвяткували престольне свято свого храму на честь св. Параскеви Сербської.
Осіннього ранку урочисті дзвони сповістили про приїзд архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія до Свято – Параскевинського храму. Владика Антоній очолив святкову Божественну літургію, йому співслужили духовенство Хмельницького благочиння. Після Божественної літургії був здійснений хресний хід, за яким всі були окроплені святою водою. Після хресного ходу був звершений молебень перед іконою прп. Параскеви Сербської.
Звертаючись до присутніх, архієпископ Антоній у своїй промові сказав про значення храму Божого для християнина. Архіпастир також привітав всіх присутніх зі святом преподобної Параскеви Сербської.
За Божественною літургією в храмі молилися міський голова Хмельницького Сергій Мельник та депутати міської ради. У вітальному слові міський голова привітав владику, духовенство та прихожан з престольним святом храму і подарував храму старовинні ікони Спасителя та Матері Божої. На завершення свята архієпископ Антоній преподав всім Боже благословення та поблагословив іконками прп. Параскеви Сербської на молитовну згадку про святковий день як для храму так і для усіх православних мешканців міста Хмельницького.
Прес-служба Хмельницької єпархії