Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2006. ХАРКІВ. Освячено відреставрований Свято-Покровський храм

22 жовтня відбулося освячення храму в селі Пархомовка Краснокутського району Харківської області. Вікарій Харківської єпархії, єпископ Ізюмський Онуфрій освятив престол і відправив Божественну Літургію в відбудованому храмі. Свято-Покровський храм, якому в цьому році виповнилося 198 років, був відреставрований зусиллями настоятеля священика Миколая Марусяка.
Після святкового богослужіння владика Онуфрій з духовенством відвідали місцевий художній музей. Незважаючи на те, що музей розташовується не в обласному, і навіть не в районному центрі, він має національне значення. Експозиції музею містять ікони XVII-XVIII ст., оригінальні малюнки Т. Шевченка, Шишкіна та інших відомих митців. Особливе місце займають оригінали Пікассо і Рембрандта –подарунки Дрезденської картинної галереї і Ермітажу.
Цього ж дня вікарій Харківської єпархії, єпископ Ізюмський Онуфрій відвідав Свято-Покровський храм в місті Богодухів, якому виповнилося 15 років з дня освячення. Цей храм був першим новозбудованим храмом в єпархії в роки незалежності України.